tiistai 11. elokuuta 2015

Itämaista alkuviikkoa

Meillä on taas vallalla itämainen meininki keittiössä. Nuudeleita, basmatiriisiä, couscousia yms. ja chiliä ja vielä kerran chiliä.

Eilen syötiin possupihvejä chili-sipuli rubilla maustettuna nuudeleiden ja couscousin kera. Oli hyvää ja mausteista. Ikäänkuin hiki ei muutenkin lentäisi, kun keittiössä on varmasti +35 astetta.

Possu lisukkeineen 

Tänään olikin sitten vuorossa tulista kanan paistia. Oli muuten viimeinen kerta, kun erehdyn noita ostamaan. 670 g paketti, jossa neljä paistia ja ainakin kahdessa oli luut saatu rikottua niin, että sai todella varovasti syödä. Plussaa toki nahasta, mutta jatkossa ehkä kuitenkin rintaleikettä tms.
Marinadissa oli valkosipulia, tummaa soijakastiketta, hunajaa, chilijauhetta, madras currya ja kuivattua sitruunaruohoa. Muhivat marinadissa eilisestä ja kyllä maistui.  Nopeasti teräspannussa väri pintaan ja sitten kannen alla uuniin vajaaksi tunniksi 225 asteeseen.
Kylkeen basmatiriisiä ja wokkivihanneksia ja taas syödessä hiki lensi.

Kuumottava kana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti