Ainekset:
Kanamarinadi:
2 rlk pähkinäöljyä
mustapippuria
5 lehteä basilikaa
limepippuria (Santa Maria)
merisuolaa
Korma currya (Vitasia)
Madras currya (Vitasia)
800 g kanan maustamattomia filepihvejä suupaloina
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 keltasipuli hakattuna
1 valkosipuli (10 kynttä) puolikkaina
6 pientä punasipulia (kevätsipuli) puolikkaina
juoksevaa hunajaa
1 tlk herkkusieniviipaleita
2 tomaattia lohkoina
200 g fetajuustoa paloina
Valmistus:
Sekoita marinadin ainekset morttelissa ja sekoita kanapaloihin. Anna maustua sen aikaa, kun pienit sipulit ja lohkot tomaatit. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Ota kannellinen sekä uunin että lieden kestävä astia, esim. teräskasari, ja kuumenna tilkka öljyä liedellä. Kuullota keltasipuli ja tomaattipyre öljyssä. Lisää pannuun kanapalat ja paista hetki sekoitellen. Lisää tomaattimurska, punasipuli, valkosipuli ja hunaja. Anna kiehua hetken. Lisää pinnalle herkkusienet, fetajuusto ja tomaattilohkot. Laita kansi päälle ja anna hautua uunissa noin 1 tunti. Tarjoile haluamasi lisäkkeen kanssa.
Herkkupannu |
Jos et omista morttelia, voit toki tehdä kanamarinadin esim. sauvasekoittimella tai silputa basilikan lehdet ja sen jälkeen sekoittaa aineet. Tärkeintä on "hieroa" basilikan lehdet pieneksi muiden ainesten kanssa, jotta maku todella irtoaa lehdistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti