4 annosta
Ainekset:
2 kg possun ulkofilettä pihveinä (noin 20 kpl pihvejä)
Marinadi:
3 dl Coca-Colaa (EI LIGHT!)
Chili Rub-marinadiseosta
Poppamies Habanero-kastiketta
valkosipulimurskaa
valkosipulijauhetta
Glaseerauskastike:
siivilöity marinadiliemi
5 dl Coca-Colaa
1 dl ketsuppia
1 rkl Tulinen Turun sinappi (tai muuta hapanta sinappia)
Poppamies Habanero-kastiketta
suolaa
mustapippuria
Valmistus:
Hiero Chili Rub pihvien pintaan. Sekoita kokiksesta, valkosipuleista ja Habanero-kastikkeesta omaan makuun sopiva marinadi. Laita pihvit tiiviiseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Ota pihvit astiasta ja siivilöi marinadiliemi litran mittaan. Lisää kokista niin, että saat 8-10 dl lientä, kaada kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä kunnes liemi alkaa saostua ja muuttua siirappimaiseksi, sekoita ettei pala pohjaan.
Nosta saostunut kastike liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää ketsuppi ja sinappi. Lisää halutessasi Habanero-kastiketta. Tarkista suola ja pippuri ja lisää tarvittaessa.
Grillaa pihvit kypsiksi grillissä ja valele paiston aikana 1-2 kertaa glaseerauskastikkeella.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Tästä ihanuudesta ei ole ikävä kyllä kuvaa, niin oli nälkä kun pihvit lautaselle sai, ettei ennättänyt enää kuvaamaan.
Mausteiden määrän saa kukin päättää itse, millaiseen tulisuusasteeseen on tottunut. Kannattaa kuitenkin lisätä potkua aika reilusti, sillä kokis itsessään on niin makea, että pihveistä tulee helposti tunkkaisen makuisia ellei tulisuutta ole riittävästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti