Tänään oli lasagnepäivä ja itseasiassa huomenna ja varmaan ylihuomennakin on lasagnepäivä, sen verran paljon herkkua tuli taas tehtyä kerralla. Ja vähän tuli testattua lisätuunaustakin ja kyllä kannatti.
Mehän teemme lasagnen Knorrin valmispaketista, osittain helppouden ja ennenkaikkea aivan lyömättömän maun vuoksi. No, nyt oli kaappiin jäänyt puoli purkkia Koskenlaskija Ruoka Cheddaria ja 1 prk (2 dl) ruokakermaa.
Lasagnepaketti oli kokoa Family eli se isompi, johon ohjeen mukaan tulee nestettä 8 dl vettä ja 4 dl maitoa. Korvasimme 2 dl vettä ruokakermalla ja jauhelihaan sekoitettiin Koskenlaskijan loput. Oli niin tolkuttoman hyvää, että jatkossa Koskenlaskija Cheddar kuuluu olennaisena osana lasagneemme ja siksi ohjepankkiin tuleekin lisäyksenä Lasagne 2.0. Voi sitten mielialan mukaan valita juustoisemman tai perinteisemmän ohjeen.
Toinen mikä on jäänyt vissiin kokonaan mainitsematta on eräästä toisesta blogista löydetty kananmunien keitto-ohje. Niin hyviä munia en ole ennen onnistunut keittämään ja nyt melkein jatkuvasti leivänpäällisenä onkin keitettyä munaa. Blogi, jossa minä ohjeeseen törmäsin on Hetki omaa aikaa, jonka kirjoittaja oli bongannut vinkin Hansin matkassa -ohjelmasta.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan:
Laita munat kattilaan kylmään veteen ja kattila tietty liedelle ja vielä liesi päälle. ;)
Odota, että vesi kiehuu ja anna munien kiehua 1 minuutti.
Nosta kattila liedeltä ja anna munien olla kannen alla kuumassa vedessä 10 minuuttia.
Tämän jälkeen kaada vesi pois, säikäytä kylmällä vedellä, jäähdytä, kuori ja nauti.
Mehevämpiä munia en ole koskaan ennen syönyt paitsi hotelliaamiaisilla ja nyt niistä voi nauttia kotioloissa. Kyllä siis muiden blogeissa seikkailemisesta on hyötyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti