Pikkukakku makean nälkään

24 cm irtopohjavuokaan matala kakku, jonka saa halkaistua juuri kahteen kerrokseen

Ainekset:
Pohja:
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte ja pinta:
1 banaani siivuina
10-15 kpl mansikoita siivuina
4 säilykepersikan puolikasta siivuina
10 palaa maitosuklaata
3,5 dl kuohukermaa
5 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Valmistus:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
Vatkaa munat ja sokerit tasaiseksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe varovasti vatkaten, mutta kuitenkin niin, että jauhot sekoavat kunnolla vaahtoon.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä. Ota pohja pois vuokasta ja anna jäähtyä.



Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi ja mausta sokereilla. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan ja kostuta molempien puolien leikkauspinnat maidolla tai hedelmämehulla. Levitä pohjalle ohut kerros kermavaahtoa. Lado sen päälle kerros banaanisiivuja, jonka päälle kerros mansikkasiivuja ja lopuksi kerros persikkasiivuja.



Sivele vielä kerros kermavaahtoa persikoiden päälle. Nosta pohjan toinen puoli leikkauspinta alaspäin täytteen päälle ja levitä loput kermavaahdosta kakun pintaan. Koristele mansikan ja persikan siivuilla sekä suklaapaloilla/-rouheella.



Jos teet kakun halkaisijaltaan pienempään vuokaan, saat siitä toki korkeamman, mutta meidän kolmen hengen iltakahveille tämä oli juuri sopiva. Nopea tehdä, koska ohuempi pohja jäähtyy nopeammin ja vaikkei ulkonäkö olekaan konditoriatasoa, maku oli todella hyvä ja raikas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti