Uunipyttäri

Ainekset:

n. 1 kg keitettyjä perunoita
20 kpl nakkeja
2 kpl makkaraa (esim. feta-mustapippuri Wilhelm)
2 pientä sipulia
6 munaa
1/2 dl maitoa
1 rkl valkosipulimurskaa
1 lihaliemikuutio
ranskanperunamaustetta
punaista tabascoa
kuivattua basilikaa
grillimaustetta

Valmistus:
Pilko perunat, nakit, makkarat ja sipulit. Lado ne kerroksittain uunivuokaan. Murusta lihaliemikuutio kerrosten sekaan. Vatkaa munat ja maito kevyesti ja sekoita muut mausteet munamaitoon ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 °C n. 30 minuuttia.


Kesällä tässä ruoassa kannattaa käyttää uusia perunoita, jos mahdollista. Mutta vanhan sadon peruna käy yhtä hyvin. Koska varsinaisen ruoan makumaailma on aika tumma, kannattaa sen kanssa tarjota raikasta vihersalaattia tai vaikka vain tuorekurkkukuutioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti