Tällä kertaa väliin ei tullut tomaattia, eikä kylkeen perunoita.
Ja nämä ovat mainitut tuplaversiot
|
Ainekset:
Pihvit:
800 g naudan jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
grillimaustetta
valkosipulijauhetta
chilijauhetta
Majoneesi:
n. 1 dl maustamatonta majoneesia
2 tl sinappia
2 tl BBQ-kastiketta
1 rkl ketsuppia
2 tl mild salsakastiketta
pippurisekoitusta
valkosipulijauhetta
Lisäksi:
6 paksua siivua maukasta juustoa, esim. cheddar tai gouda
6 ananasrengasta
tomaattisiivuja
suolakurkkusiivuja
Valmistus:
Sekoita jauheliha, muna ja mausteet tasaiseksi massaksi ja anna massan hieman levähtää huoneen lämmössä, Tällä aikaa voit sekoittaa majoneesin valmiiksi maustumaan jääkaappiin. Sekoita vain majoneesiin tulevat ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
Muotoile massasta 6 pihviä, jotka ovat halkaisijaltaan hieman hampurilaissämpylää suurempia, pihvit saavat olla aika paksuja. Paista pihvit kuumalla pannulla voi-öljy-sekoituksessa kypsiksi. Nosta pihvit kuumaa kestävään astiaan, esim. uunivuokaan ja laita juustonsiivu jokaisen pihvin päälle.
Huuhdo pannu ja "käristä" valutetut ananasrenkaat kuumalla pannulla, niin, että ne ottavat hieman väriä. Nosta renkaat pihvien päälle.
Paahda hampurilaissämpylän pohjat ja kannet nopeasti pannulla sisäpinnoiltaan.
Voitele sämpylän pohja paksulti majoneesilla, nosta päälle valmiiksi kokoamasi pihvi-juusto-ananas-setti ja lado päälle haluamasi määrä tomaatti- ja suolakurkkusiivuja ja laita kansi päälle.
Tarjoile coleslaw-salaatin ja tikku- tai lohkoperunoiden kanssa.
Meillä juustona on lähes poikkeuksetta goudaa, koska emme kumpikaan juuri välitä maitokaupoista saatavista cheddar-sulatejuustosiivuista. Sämpylöinä meillä on tavallisesti Pirkan isoja hampurilaissämpylöitä, jotka ikävä kyllä myydään 4 pakkauksissa, mutta ellei halua ostaa kahta pakkausta, eikä syöjiä ole kuutta, voi yhden hampurilaisen tehdä tuplana. Mielestämme parhaat suolakurkut ovat Felixin Amerikkalaisia siivuja, ne ovat sopivan makeita hampurilaisen väliin.
Pihveistä on helppo tuunata omanlaisensa. Me lisäämme joskus sekaan noin kourallisen kuivattuja suppilovahveroita, jolloin mausta tulee ihan toinen. Ja metsästäjän version saa korvaamalla naudan jauhelihan 300 g:lla hirven jauhelihaa ja 500g possun jauhelihaa sekoitettuna.
Hampurilaissämpylät saa näppärästi paahdettua myös pöytägrillissä, meillä on sellainen halpis parilagrilli, jolla saa tosi herkulliset sämpylät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti