Metsästäjän syksyinen makkarapata

noin 6 annosta

Ainekset:
400 g savulenkkiä (esim. K-menu savulenkki)
15 kpl keskikokoista perunaa
3 kpl keskikokoista porkkanaa
2 kpl isoa sipulia
2 rkl kuivattuja suppilovahveroita
n. kourallinen kuivattuja omenarenkaita (tai puolikas tuore kotimainen omena)
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 rkl kuivattua ruohosipulia
vettä


Valmistus:
Kuori ja halkaise perunat. Leikkaa puolikkaat noin 1 cm viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin neljään osaan ja pätki neljännekset noin puolen sentin kuutioiksi. Leikkaa sipuli karkeaksi silpuksi, saa siis olla vähän isompaa ja pienempää palasta. Halkaise makkara pitkittäin ja leikkaa puolikkaat noin puolen sentin viipaleiksi. Kiehauta tilkka vettä vaikka vedenkeittimellä ja liuota kasvisliemikuutiot kuumaan veteen. Murskaa suppilovahverot kohtalaisen hienoksi murskaksi.
Laita kaikki ainekset kannelliseen uunipataan ja kaada päälle vettä kunnes ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kaada kasvisliemi pataan ja sekoita.
Anna muhia uunissa kannen alla 150 asteessa noin 4 tuntia.

Vinkki: Lisää pataan vähän paistettua pekonia, jos haluat korostaa savuista makua. Voit myös lisätä hieman riistaa, esim. hirveä.

Tämä ruoka on oikein sopiva juuri alkusyksyyn, on kotimaista omenaa, jota kuivata tai käyttää tuoreena. Myös suppilovahverot voi käyttää tuoreena, itse kuitenkin pidän kuivatuista, maku on jotenkin voimakkaampi.


Padassa ennen sekoitusta...



ja lautasella sekoitettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti