Itämainen possupata

n. 4 annosta

Ainekset:
Liha:
500 g possun filesuikaleita
1 rkl öljyä
2-3 rkl Poppamies Garlic Rubia
2 tl Poppamies Pekonisuolaa
2 tl savupaprikajauhetta
n. 1 dl maissijauhoja
1 tl Poppamies Burgers & Ribs maustetta
1 tl mustapippuria
1 tl currya
1 tl kuivattua jauhettua sitruunaruohoa
1 rkl soijakastiketta
seesamiöljyä ja voita paistamiseen

Vihannekset:
250 g pakaste wokkivihanneksia
150 g pakaste vihreitä papuja
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
1 tl Lidlin Vitasia wok-maustetta tai vastaavaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl Poppamies Habanero-kastiketta
seesami- ja rapsiöljyä paistamiseen

Sipuli:
1 keltasipuli puolirenkaina
2 rkl valkosipulimurskaa
1 pss Lidlin Vitasia Teriyaki-kastiketta tai n. 1 dl vastaavaa teriyakikastiketta
voita ja rapsiöljyä paistamiseen

Lisäksi:
2 tomaattia

Vuokassa ennen tomaatteja...

Valmistus:
Laita possusuikaleet kulhoon. Lisää öljy, Garlic Rub, Pekonisuola, savupaprikajauhe ja sekoita hyvin, jotta mausteet leviävät joka puolelle suikaleita. Lisää maissijauhot ja sekoita niin, että kaikki suikaleet ovat irrallaan ja päällystetty tasaisesti jauhoilla. Kuumenna wokkipannu ja lisää reilusti seesamiöljyä ja voita. Paista lihasuikaleet rapeiksi ja mausta paiston aikana Burgers & Ribs -mausteella, mustapippurilla, currylla, sitruunaruoholla ja soijakastikkeella. Kaada lihat laakeaan uunivuokaan.
Lisää öljyä wokkipannuun ja kaada perään jäiset wokkivihannekset ja pavut. Paista sekoitellen, kunnes ovat sulaneet ja vesi on lähes kokonaan haihtunut. Mausta kalakastikkeella, sokerilla, wok-mausteella, sitruunamehulla ja lopuksi Habanero-kastikkeella. Kaada kypsät vihannekset vuokaan lihojen päälle, älä sekoita.
Lisää voita ja öljyä wokkipannuun ja perään sipuli. Paista hetki ja lisää valkosipulimurska. Paista vielä hetki, jotta sipuli pehmenee ja lisää sitten teriyaki-kastike. Kuumenna kastike ja kaada sen jälkeen uunivuokaan vihannesten päälle. Tasoita.
Lado tomaattiviipaleita vuokaan sipuleiden päälle.

... ja tomaattien jälkeen.

Anna hautua uunissa 150 asteessa, kunnes riisi on valmista, noin 20 minuuttia. Tarjoile basmatiriisin ja salaatin kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti