Sinihomejuustoleipä

2 pellillistä

Ainekset:
Pohja:
8 dl pizzajauhoja tai vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
4 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa

Täyte:
sinihomejuustomurua
juustoraastetta

Valmistus:
Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen, lisää suola. Lisää jauhot pikkuhiljaa samalla vaivaten. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista. Anna taikinan nousta liinan alla noin kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta kaksi uunipellin kokoista levyä. Levitä pintaan tasaisesti sinihomejuustoa ja juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 250 °C n. 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Leikkaa n. 3x5 cm kekseiksi.


Nämä "keksit" sopivat hyvin illanistujaisiin. Tarjoile sellaisenaan tai tuorejuuston kera. Ellet pidä sinihomejuustosta (onko sellaisiakin ihmisiä olemassa?) voit tehdä tämän pelkällä juustoraasteella. Silloin kannattaa sekoittaa esim mozzarella-raastetta ja emmental-raastetta, jotta saat enemmän makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti