Korvapuustit

25-30 puustia

Ainekset:
Taikina:
5 dl täysmaitoa
2 pss kuivahiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna

Täyte:
voita
kanelia
sokeria
vaniljasokeria

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
raesokeria


Valmistus:
Liuota hiiva reilusti kädenlämpöistä lämpimämpään maitoon. Lisää sokeri, munat ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista ja käsistä. Lisää sulatettu voi vaivauksen loppuvaiheessa.
Anna kohota vedolta suojassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahtia ja vaivaa vielä jauhojen kanssa ilmakuplat pois. Kaulitse levyksi. Levitä pintaan pehmeää voita ja ripottele päälle sokeria, vaniljasokeria ja kanelia. Kääri rullaksi ja leikkaa vinottain paloiksi. Nosta kolmiot pystyyn leivinpaperoidulle pellille ja paina keskeltä puustiksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele pintaan raesokeria.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa (200, jos kiertoilmauuni) noin 8 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti