Peruna-nakkilaatikko

Noin 8 annosta

Ainekset:
1 kg perunoita
700 g nakkeja
4 dl ruokakermaa
2 sipulia
2 rkl valkosipulimurskaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta

Valmistus:
Kuori ja siivuta perunat ja pilko nakit noin 1 cm pätkiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
Lado uunivuokan pohjalle kerros perunaviipaleita. Niiden päälle kerros nakkipaloja, noin kolmannes sipuleista, puolet valkosipulimurskasta ja myllystä suolaa ja mustapippuria.


Toista alusta, mutta laita sipulia ja valkosipulia vain joka toiseen kerrokseen. Toista, kunnes vuoka on täynnä tai ainekset loppuvat.
Kaada päälle ruokakerma ja ripottele pintaan juustoraastetta.


Paista uunin keskitasolla 175 astetta noin 1,5 tuntia.
Peitä foliolla noin tunnin jälkeen tai kun pinta alkaa tummua.
Poista folio noin 10 minuuttia ennen uunista pois ottoa ja lisää vielä hieman juustoraastetta, jotta saat rapean pinnan. Annan olla uunissa, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
Tarjoile salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti