Nakki-jauheliha-makaroonilaatikko

14-15 annosta

Ainekset:
700 g sika-nautajauhelihaa
15 kpl / 450 g nakkeja ohuina kiekkoina
7,5 dl makaroonia
14-15 dl maitoa
5 munaa
1 sipuli silputtuna
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 tl grillimaustetta
mustapippuria myllystä
suolaa
1 lihaliemikuutio
n. 2 litraa vettä makaroonin keittämiseen
pinnalle juustoraastetta

Valmistus:
Laita vesikattila kuumenemaan ja liuota lihaliemikuutio veteen. Kun vesi kiehuu, lisää makaronit. Älä keitä makaroneja kypsiksi vaan al dente tai jopa vähän alle ja valuta.
Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla ja lisää sekaan nakkikiekot. Paista kunnes nakit ottavat vähän väriä. Kaada seos sen jälkeen lautaselle odottamaan.
Ruskista pannussa jauheliha ja mausta se kuivatuilla yrteillä, mustapippurilla ja grillimausteella.
Sekoita jauheliha, nakki-sipuliseos ja makaronit ja tarkista suola. Huomaa, että munamaito syö osan suolasta, joten kannattaa maustaa seos vähän liian suolaiseksi. Kaada laakeaan uunivuokaan tai useampaan, jos et omista riittävän suurta vuokaa. Kannattaa jättää vuoan yläreunasta noin pari senttiä kiehuntavaraa.
Sekoita maito ja munat, riko vispilällä munien rakenne. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele pintaan juustoraastetta.

Paista uunissa 180-200 astetta noin tunti, kunnes munamaito on täysin hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Tarkka paistoaika ja lämpötila riippuu toki uunista.


Helppo, edullinen herkku, joka maistuu varmasti koko perheelle vauvasta vaariin. Mieto, mutta maukas. Koko satsin hinnaksi tuli noin 10 euroa ja meidän 2 henkinen perhe syö tästä hyvin kolme-neljä päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti