Chorizo-tomaattisalaatti

noin 2-3 annosta

Ainekset:
400 g chorizo-makkaraa
450 g kirsikkatomaatteja (mielellään eri värisiä)
1 prk fetajuustokuutioita
1 ruukku jääsalaattia
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
(mustia oliiveja)
(vihreitä kapriksia)

kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
150 g kirsikkatomaatti
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
mustapippuria
merisuolaa

Valmistus:
Pilko tomaatit "miten sattuu" sekä revi salaatti ja basilika karkeaksi silpuksi. Sekoita salaatti, basilika, tomaatit ja feta.
Laita korkealaitaiseen astiaan kastikkeen ainekset, pilko tomaatit muutamaan palaan, ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Paista chorizot kypsiksi ja leikkaa kiekoiksi. (Lisää salaattiin oliivit ja kapsikset).
Lisää lämpimät chorizot ja kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua ja sekoita.

Tämä on todella maukas salaatti, joka chorizon ansiosta sopii hyvin esim lounassalaatiksi. Kastikkeeseen voi myös lisätä hieman vihreää pestoa, vähennä silloin basilikan määrää. Juju on juuri kastikkeessa ja siinä, että salaatti koostuu lähes kokonaan erivärisistä ja -makuisista tomaateista. Osta kirsikkatomaatteja reilusti, niitä ei voi olla liikaa salaatissa eikä oikein kastikkeessakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti