Gluteeniton herkkukakku

noin 2 litran rengasvuokallinen

Ainekset:
4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna tai huoneenlämpöisinä paloina
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 dl perunajauhoja
4 tl sitruunamehua


Mittaa kaikki kakun aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, jos haluat voit jauhottaa vuokan gluteenittomilla korppujauhoilla, mutta se ei todellakaan ole tarpeen. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kumoa hieman jäähtyneenä tarjoilualustalle. Jos käytät silikonivuokaa, anna kakun jäähtyä lähes kokonaan ennen kumoamista.


Aivan huippuhyvää ja mehukasta vaaleaa kahvikakkua, joka käy myös keliaakikoille tai muuten vaan gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti