noin 1 litran rengasvuokallinen tai pikkukakku 2 litran vuokaan
Ainekset:
2 munaa
1,5 dl sokeria
100 g voita sulatettuna tai huoneenlämpöisinä paloina
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
2 tl sitruunamehua
Kuorrutus:
25 g voita sulatettuna
2 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
(tippa sitruunamehua)
Mittaa kaikki kakun aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kumoa hieman jäähtyneenä tarjoilualustalle.
Sekoita kuorrutuksen aineet ja valuta jäähtyneelle kakulle. Jos haluat koristella kakun nonparelleilla, ripottele ne heti kuorrutteen päälle, ennenkuin se kovettuu.
Bongasin ohjeen Liian hyvää blogista, mutta koska meillä ei kahvikakkuja syö juuri muut kuin allekirjoittanut, puolitin alkuperäisen ohjeen. Lisäksi perunajauhot olivat kadonneet kaapista eli tein pohjan pelkillä vehnäjauhoilla ja oikein kuohkeaa ja mehevää tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti