Ainekset:
200 g pekonisilppua
170 g pekonisiivuja
n. 1/2 pkt Koskenlaskija savuporo -sulatejuustoa
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
suolaa
valkopippuria
Valmistus:
Levitä pekonisiivut uunipellille ja paista uunissa, kunnes ovat ottaneet vähän väriä, ei kuitenkaan ihan rapeiksi. Nostele paperin päälle valumaan ja odottamaan. Kun ovat valuneet hetken, pieni veitsellä noin puolen sentin levyisiksi paloiksi.
Paista pekonisilppu kypsäksi korkealaitaisessa paistinpannussa ja nostele reikäkauhalla lautaselle odottamaan.
Lisää pekonirasvaan noin 100 g voita ja sulata. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, älä anna ruskistua.
Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, vispilä on hyvä apu, niin ei tule paakkuja. Anna saostua hetken ja lisää sitten molemmat pekonit ja Koskenlaskija kuutioina. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Maista ja mausta sitten oman maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
Tarjoile pastan kanssa.
Meillä tämä syödään perinteisesti spagetin kanssa |
Ja tietenkin parmesan-raastetta reilusti pintaan |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti