Carbonara meidän tapaan

n. 4 annosta

Ainekset:
200 g pekonisilppua
170 g pekonisiivuja
n. 1/2 pkt Koskenlaskija savuporo -sulatejuustoa
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
suolaa
valkopippuria

Valmistus:
Levitä pekonisiivut uunipellille ja paista uunissa, kunnes ovat ottaneet vähän väriä, ei kuitenkaan ihan rapeiksi. Nostele paperin päälle valumaan ja odottamaan. Kun ovat valuneet hetken, pieni veitsellä noin puolen sentin levyisiksi paloiksi.
Paista pekonisilppu kypsäksi korkealaitaisessa paistinpannussa ja nostele reikäkauhalla lautaselle odottamaan.
Lisää pekonirasvaan noin 100 g voita ja sulata. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, älä anna ruskistua.
Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen, vispilä on hyvä apu, niin ei tule paakkuja. Anna saostua hetken ja lisää sitten molemmat pekonit ja Koskenlaskija kuutioina. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Maista ja mausta sitten oman maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
Tarjoile pastan kanssa.

Meillä tämä syödään perinteisesti spagetin kanssa


Ja tietenkin parmesan-raastetta reilusti pintaan
Tämä ihanan kermainen pastakastike on meillä heti toisena tomaattipohjaisen pastakastikkeen jälkeen. Lihaksi toimii myös kinkkusuikaleet, kastikkeeksi ruokakerma ja juustoksi myös maustamaton sulatejuusto. Mutta tämä yhdistelmä pekonia, savuporo-sulatejuustoa ja maitokastiketta on meistä se maukkain. Suurustettu maitokastike tekee myös kastikkeesta paksumman kuin ihan pelkkä ruokakerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti