4 annosta
Ainekset:
n. 500 g possun läskisiä kylkisiivuja
400 g uunilenkkiä suupaloina
50 g voita
vehnäjauhoja
vettä
Knorr Rich Beef fondi -"kuutio"
mustapippuria
Valmistus:
Käristä kylkisiivuja kuumassa pannussa, kunnes rasva on lähes kokonaan sulanut. Lisää makkarapalat ja paista hetki. Kaada possu- makkarapaistos siivilään valumaan.
Sulata voi kattilassa tai pannussa ja lisää vehnäjauhoja, kunnes sinulla on löysä suurus. Ruskista ja lisää vettä, kunnes kastike on mieleisesi vahvuista. Muista odottaa aina välillä suurustumista ennenkuin lisäät vettä, ettet tee kastikkeesta liian löysää. Lisää Knorr fondi ja mustapippuria oman maun mukaan. Lisää makkara-possu-seos kastikkeeseen ja anna muhia hetki.
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai makaronin kanssa.
Jokainen tykkää eri vahvuisista ruskeista kastikkeista, siksi en laittanut ohjeisiin muita määriä kuin voin. Toisekseen en itse juuri mittaa aineita kastikkeeseen vaan teen sen näppituntumalla.
Vähän uutta twistiä perus makkarasoosiin ja samalla myös hieman ruokaisampaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti