Itämaista possua ja sekavihanneksia

4-6 hengelle

Ainekset:
1 kg possun ulkofilettä
1 pss Findus Thai-vihannessekoitusta
n. 1 dl maissijauhoja
1 rkl tummaa soijakastiketta
1/2 tl kalakastiketta
currya
merisuolaa

Lisäksi basmati-riisiä ja esim. Blue Dragonin valmiita itämaisia kastikkeita
Maissijauhotetut possut
Possu au naturel pilkottuna

Paistettuja possuja

Valmistus:
Pilko possu suupaloiksi ja laita kulhoon. Rouhi päälle merisuolaa ja sekoita, jotta suola leviää tasaisesti. Kaada päälle maissijauhot ja sekoita niin, että kaikki possupalat ovat joka puolelta tasaisesti jauhossa. Paista pienissä erissä kuumalla wokkipannulla runsaassa voi-öljyseoksessa palat lähes kypsiksi. Laita palat paiston jälkeen kannelliseen uunivuokaan ja vuoka uuniin noin 150 °C, jotta pysyvät lämpiminä ja kypsyvät hiljalleen loppuun.
Kaada jäiset vihannekset kuumaan wokkipannuun ja paista kunnes ovat sulaneet ja suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää kalakastike, tumma soijakastike ja currya oman maun mukaan. Paista vielä hetki.
Keitä basmati-riisi ohjeen mukaan ja samoin kuumenna kastikkeet.


Meillä koko perheen superherkku. Possun sijasta tähän käy myös kana tai nauta. Maissijauhot ovat siis todella maissijauhoja, ei maissisuurustetta. Jauhot löytyvät monista kaupoista gluteenittomien jauhojen hyllystä.
Meillä useimmiten kastikkeina chow mein ja sweet 'n' sour, mutta kastikkeethan voi valita aivan oman maun mukaan, kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia. Vihanneksiin saa vaihtelua esim. lisäämällä paiston loppuvaiheessa pari desiä jäisiä katkarapuja sekaan tai vaihtelemalla eri kasvissekoituksiin.
Basmati-riisin voi korvata myös nuudeleilla tai couscousilla vaihtelun vuoksi.

Lopputulos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti