Ainekset:
450 g broilerin filesuikaleita
2 dl valmista soija-seesami-wokkikastiketta (esim. Lidlin Vitasia-sarjaa)
mustapippuria
2 kpl keskikokoista porkkanaa
3 kpl isoa sipulia
3 tl inkiväärijauhetta
4 rkl auringonkukkaöljyä
6 tl maapähkinäöljyä
1 tl seesamiöljyä
pippurisekoitusta
chilijauhetta
1 tl hunajaa
2 rkl tummaa soijakastiketta
Valmistus:
Halkaise ja kuori sipulit. Leikkaa puolikkaat noin 1/2 cm siivuiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle 2 rkl auringonkukkaöljyä, 2 tl pähkinäöljyä ja 1 tl seesamiöljyä. Lisää 1 tl inkiväärijauhetta ja tumma soijakastike. Sekoita hyvin ja irrottele sipulin kerrokset sekoittaessasi. Jätä marinoitumaan.
Pese ja viipaloi porkkanat noin 1/2 cm kiekoiksi. Paista kuumassa wokissa auringonkukka-pähkinäöljysekoituksessa ja lisää hunaja ja mustapippuri. Paista kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet. Kaada uunivuokaan ja peitä kannella tai foliolla.
Lisää kuumaan pannuun hieman auringonkukkaöljyä ja pähkinäöljyä ja marinoituneet sipulit. Paista sekoitellen, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Kaada uunivuokaan ja peitä kannella tai foliolla.
Laita vuoat uuniin ja uuni lämpiämään 100 asteeseen.
Lisää pannuun auringonkukkaöljyä ja broilerisuikaleet. Mausta inkiväärillä, chilijauheella ja pippurisekoituksella. Paista kypsäksi.
Lisää wokkikastike ja sekoita. Kuumenna, kunnes kastike hieman pulpahtelee.
Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
Tässä itämaisessa ruoassa on monta vaihetta, mutta hyvällä esivalmistelulla homma pysyy hyvin hanskassa. Itseasiassa kirjoitettuna ohje on paljon hankalamman tuntuinen kuin todellisuudessa onkaan.
Ja lupaan, lopputulos palkitsee vaivan!
Maistuis varmaan sullekin... :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti