Käristys



Noin 4 annosta

Ainekset:

500 g possun ulkofilettä tai poron/hirven/peuran lapaa tai paistia ohuina lastuina
200 g possun kylkisiivuja, mahdollisimman läskisiä, silppuna
50 g voita

Valmistus:
Jos teet käristyksen possusta, voit maustaa lihan ennen paistamista esim. valkosipulilla ja mustapippurilla. Jos käytät riistaa, ei lihaa tarvitse maustaa tässä vaiheessa lainkaan.



Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää possun kylkisilppu. Anna käristyä kunnes läski on sulanut lähes kokonaan.

Lisää voi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut.


Lisää filelastut ja paista sekoitellen, kunnes lastut ovat ruskistuneet.


Tiputa lämpöä ja anna käristyksen käristä ilman kantta kunnes liha on kuivaa. Tarkista suola tai jos käytit riistaa, lisää mausta suolalla ja pippurilla.



Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.




Voit myös lisätä valmiiseen käristykseen noin 1 rkl BBQ-kastiketta, jos haluat lisätä makua.

Käristyksen voi tehdä budjetin puitteissa niin possusta kuin porosta tai riistasta, hyvää tulee jokatapauksessa.
Ohje on periaatteessa suoraan poronkäristyksen, mutta possusta tehtäessä käristystä voi hieman enemmän maustaa.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti