Ainekset:
Jauhelihamassa:
700 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 muna
kuivattuja suppilovahveroja
1 pss ranskalainen sipulikeittojauhe
paprikajauhetta
mustapippuria
grillimaustetta
suolaa
Lisäksi:
1 pkt (170 g) pekonia
100 g fetajuustoa
katkarapuja
valkosipulimurskaa
kuivattua oreganoa
kuivattua persiljaa
kuivattua basilikaa
mustapippuria
Glaseerauskastike:
1 dl ketsuppia
2 tl Poppamiehen Savuchili-kastiketta
1 tl Dr Pete Sodastream-tiivistettä
grillimaustetta
Valmistus:
Sekoita jauhelihaan muut massan aineet ja vaivaa tasaiseksi.
Levitä leivinpaperille pekonit niin, että siivut menevät hieman limittäin.
Tässä on puolitoista pakettia, siksi poikittainkin tuli muutama siivu |
Kamera päätti heittäytyä taiteelliseksi, pahoittelut kuvan tasosta |
Sekoita glaseerauskastikeen aineet ja sivele pintaan.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Perunamuusin, baby-porkkanoiden ja bearnaise-kastikkeen kera |
Täytteeseen riittää pelkkä feta ja mausteetkin, meillä vaan sattui olemaan katkarapuja pussin loppu sulaneena ja ne sopivat kyllä yllättävän hyvin fetan kanssa tähän äijärullaan.
Kohtuu helppo ihan arkiruuaksi, mutta riittävän näyttävä myös juhlapöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti