Äijärulla

4 annosta

Ainekset:
Jauhelihamassa:
700 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 muna
kuivattuja suppilovahveroja
1 pss ranskalainen sipulikeittojauhe
paprikajauhetta
mustapippuria
grillimaustetta
suolaa

Lisäksi:
1 pkt (170 g) pekonia
100 g fetajuustoa
katkarapuja
valkosipulimurskaa
kuivattua oreganoa
kuivattua persiljaa
kuivattua basilikaa
mustapippuria

Glaseerauskastike:
1 dl ketsuppia
2 tl Poppamiehen Savuchili-kastiketta
1 tl Dr Pete Sodastream-tiivistettä
grillimaustetta

Valmistus:

Sekoita jauhelihaan muut massan aineet ja vaivaa tasaiseksi.
Levitä leivinpaperille pekonit niin, että siivut menevät hieman limittäin.

Tässä on puolitoista pakettia, siksi poikittainkin tuli muutama siivu

Muotoile jauhelihamassasta pekonilevyn pituinen pötkö ja painele massa tasaiseksi levyksi pekonien päälle. Voit käyttää apuna toista leivinpaperia.



 Laita levyn toiseen reunaan fetatikkuja, katkaravut, valkosipulimurska ja niiden päälle kuivatut yrtit ja myllystä mustapippuria.

Kamera päätti heittäytyä taiteelliseksi, pahoittelut kuvan tasosta

Kääri levy kääretortun tapaan rullaksi ja nosta pellille saumapuoli alaspäin.


Sekoita glaseerauskastikeen aineet ja sivele pintaan.


Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Perunamuusin, baby-porkkanoiden ja bearnaise-kastikkeen kera



Täytteeseen riittää pelkkä feta ja mausteetkin, meillä vaan sattui olemaan katkarapuja pussin loppu sulaneena ja ne sopivat kyllä yllättävän hyvin fetan kanssa tähän äijärullaan.
Kohtuu helppo ihan arkiruuaksi, mutta riittävän näyttävä myös juhlapöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti