Pähkinäpossu

noin 4 annosta

Ainekset:
500 g possun sisä- tai ulkofilettä

Marinadi:
0,5 dl tummaa soijakastiketta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kuivattua sitruunaruohoa

Wokkiin:
1 dl cashew- tai maapähkinöitä
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattua sitruunaruohoa
1 tl inkiväärijauhetta
1 rkl valkosipulimurskaa
2 dl vettä
4 rkl maissijauhoa

Valmistus:
Sekoita marinadin aineet kulhossa ja lisää kulhoon suupaloiksi paloiteltu liha. Pyörittele niin, että marinadi leviää tasaisesti lihoihin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Paahda pannussa pähkinöitä öljyssä ja nostele, kun ovat saaneet väriä, talouspaperin päälle valumaan.
Laita possut pannuun ja paista lähes kypsiksi. Lisää hunaja ja mausteet ja paista lihat kypsiksi. Sekoita maissijauhot veteen ja lisää suurus lihojen joukkoon. Lisää pähkinät ja nosta pois hellalta.
Tarjoile nuudelien tai riisin kanssa.


Meillä tykätään tulisesta, joten mausteitakin laitettiin sen mukaan. Mutta jokainen tietenkin tuunatkoon määriä oman maun mukaan, jotta tulisuusaste pysyy itselle siedettävänä.
Mainittakoon, että näillä määrillä oli juuri valmistettuna todella hyvää ja mausteista, mutta seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä meinasi jo mennä rajan yli sietämättömän tuliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti