Omenaruusut

10 ruusua

Ainekset:
2 isoa punaista omenaa
1 pkt (5 levyä) pakastevoitaikinaa
sitruunamehua
vettä
vaniljasokeria
kanelia
tomusokeria koristeluun

Valmistus:
Pese omenat. Laita mikron kestävään kulhoon vettä ja sitruunamehua. Halkaise omenat ja poista siemenkota. Viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi ja laita siivut nopeasti vesikulhoon, etteivät ne ala tummua. Kuumenna mikrossa, kunnes omenat ovat sen verran pehmenneet, että ne kestävät rullaamisen hajoamatta. Kaada omenat lävikköön ja valuta kuiviksi.
Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse levyt pituussuunnassa noin kaksinkertaisiksi ja hieman myös leveyssuunnassa. Halkaise levyt pitkittäin kahtia.
Ripottele suikaleille runsaasti vaniljasokeria ja kanelia. Lado omenasiivut taikinasuikaleille siten, että asetat puolikkaan suoran reunan taikinan puoliväliin ja kaareva reuna jää taikinan ulkopuolelle. Aloita toisesta päästä ja lado omenasiivut puoliksi päällekkäin pituussuunnassa. Kun olet peittänyt koko suikaleen, käännä tyhjäksi jäänyt reuna omenansiivujen päälle, että ne jäävät ikäänkuin taskuun taikinan sisään. Kääri tiiviille rullalle ja laita ruusu kaksinkertaiseen paperiseen muffinivuokaan.
Paista uunin alatasolla 180-200 astetta (riippuen onko kiertoilma vai tavallinen uuni) noin 35 minuuttia. Ellet halua, että ruusun "terälehdet" ottavat väriä, peitä ne foliolla noin paiston puolivälissä.
Siivilöi jäähtyneiden ruusujen päälle tomusokeria.


Omenaruusuthan ovat nyt suuri hitti sosiaalisessa mediassa ja lähes jokainen kotikokki on niitä testannut. Miksi siis emme mekin? Lähes kaikissa ohjeissa neuvotaan paistamaan ruusut muffinipellillä, mutta itse sain mielestäni kauniimmat ihan vain paperimuotissa paistamalla. Riippuu tietenkin paljon muffinipellistä, itselläni sen kupit ovat aika pienet eivätkä ruusut oikein aukea.
Monet myös haluavat estää ruusujen ruskistumisen, itse taas viehätyin enemmän näihin vähän väriä ottaneisiin yksilöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti