Tarvittavat ainekset:
2 pkt (à 400 g) pakasteseitiä palana tai 800 g muuta vaaleaa kalaa
2 dl kermaa
1/2 pieni purjosipuli
ruohosipulia
chilijauhetta
Lime-pippuria (Santa Maria)
Herbamare-yrttisuolaa
valkosipulijauhetta
pinnalle juustoraastetta
Ennen juustoa |
Valmistus:
Laita puolijäiset kalat uunivuokaan. Halkaise purjo pitkittäin ja pilko sitten ohuiksi "puolirenkaiksi". Lisää purjo vuokaan kalojen päälle. Silppua vuokaan oman maun mukaan ruohosipulia ja ripottele pinnalle muut mausteet. Kaada kerma vuokaan kalojen päälle siten, että mausteet hieman leviävät. Ripottele lopuksi pinnalle ohuelti juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
Juuston kanssa ennen uunia |
Jos haluat mausteet tasaisesti vuokaan, sekoita ne ensin kermaan ja kaada vasta sitten kerma kalojen päälle. Itse tykkäämme ns. ylläreistä ja siksi ripottelemme mausteet suoraan kaloille. Kala saa mennä aivan pehmeäksi. Meillä ajastimena toimi lisäkkeenä olleet keitetyt perunat. Kalat uuniin ja sen jälkeen perunoiden kuorinta ja kypsäksi keittäminen ja sitten kalat uunista. Ei niin tarkkaa.
Kypsänä vuokassa |
Lautasella perunoiden kera |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti