noin 4 annosta
Ainekset:
1,5 kg possun ulkofilettä
2 rkl öljyä
Poppamies Slow Food Rubia
Glaseerauskastike:
0,5 dl Poppamies Slow Food Rubia
n. 1 korkillinen Sodastream Cola-tiivistettä tai n. 0,5 dl kasaan keitettyä Coca-Colaa (ei light)
2 rkl Poppamies Smoky Apple BBQ -kastiketta
n. 1 dl ketsuppia
2 rkl öljyä
loraus olutta
Valmistus:
Halkaise file pituussuunnassa kahtia, jotta saat kaksi ohuempaa filettä. Hiero pintaan joka puolelle ensin öljyä ja sitten reilusti Poppamies Slow Food Rubia. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
Sekoita glaseerauskastikkeen aineet sekaisin. Lämmitä uuni ylä-alalämmöllä 175 asteeseen. Laita fileen puolikkaat uunipellille ritilän päälle ja sivele pintaan runsaasti glaseerauskastiketta.
Vaihda uuniin alalämpö+grillivastus tai kiertoilma+grillivastus. Grillaa kypsäksi, noin tunti. Käännä fileet puolivälissä ja muista lisätä glaseerauskastiketta myös toiselle puolelle. Tarkkaile fileitä grillauksen aikana ja tarvittaessa lisää glaseerausta, jos pinta näyttää kuivuvan liikaa.
Tarjoile salaatin ja uusien perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti