Valkosipulisämpyläiset

4-6 suurta tai 8-10 pienempää sämpylää

Ainekset:
n. 13 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta

Valmistus:
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja valkosipulijauhe. Lisää jauhot pienissä erissä koko ajan vaivaten. Taikina saa jäädä löysäksi.
Kohota n. kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta 4-6 isoa tai 8-10 pientä sämpylää uunipellille. Anna kohota vielä hetki. Paista 220 asteessa (200 astetta kiertoilmauunissa) uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu sämpylöiden koosta.  Voitele sämpylät vedellä otettuasi ne pois uunista, jotta niihin ei tule kovaa kuorta.



Sämpylät jäävät aika litteiksi, koska taikina saa olla todella löysää, mutta ovat sitten sitäkin pehmeämpiä ja maukkaampia.
Sopivat todella hyvin lämpimien leipien pohjaksi, koska leivässä itsessään on jo reilusti makua.
Leipien makua voi muutella lisäämällä haluamiaan mausteita. Olemme itse testanneet valkosipuli-oreganoa ja valkosipuli-oregano-basilikaa. Kuivatuilla yrteillä saa helposti muuteltua leivän olemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti