Tuliset lihapullat

noin 4 annosta

Ainekset:
~1 kg lihapullia (joko valmiita tai itsetehtyjä)
0,5 dl Yeo's chili-valkosipulikastiketta
1,5 dl vettä
2 tl maissijauhoja
1 rkl mietoa ja makeaa mango-chutneyta
1 rkl kuivattua ruohosipulia
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua sipulia
1 rkl paahdettua sipulia
1 rkl kuivattua valkosipulia
1 rkl tummaa soijakastiketta

Valmistus:
Laita lihapullat pannuun. Jos teet pullat itse, paista ne ensin pienissä erissä kypsiksi ja lopuksi laita kaikki pannuun, jos taas käytät valmiita, laita koko kilo kerralla ja lämmitä. Sekoita maissijauhot veteen. Lisää pannuun chili-valkosipulikastike ja chutney, sekoita. Lisää sipulit ja maissijauhosuurus. Kuumenna hetki sekoitellen, kunnes suurus alkaa saostua. Lisää kuivatut yrtit ja soijakastike. Anna muhia n. 15 minuuttia kannen alla, jotta pullat pehmenevät.


Tämä toimii yhtä hyvin valmiilla pullilla, jos on vaikka arkena kiire tai sitten gourmet-versiona itsetehdyillä lihapullilla. Tällöin pullat voi tehdä vaikka herkkulihapullien ohjeen mukaan, mutta tehdä vain kooltaan pienempiä lihapullia.
Meillä tätä syötiin perunamuusin kanssa, mutta toimii yhtä hyvin myös makaronin ja itämaisen vivahteensa vuoksi vaikka riisin tai couscousin kanssa. Ihan oman maun mukaan.
Helppo tapa saada vähän "twistiä" nopeaan arkiruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti