Ainekset:
3 dl (hiilihapotettua) vettä
3 dl vehnäjauhoja TAI 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kanelia)
(1 rkl kaakaojauhetta)
0,25 dl öljyä
Valmistus:
Sekoita kaikki taikinan aineet ja anna turvota 5-15 minuuttia (riippuen kauanko jaksat odottaa).
Paista öljytyllä vohveliraudalla kunnes ovat kypsiä. HUOM! Munattomuudesta johtuen eivät välttämättä ruskistu kunnolla, joten jos haluat tummempia, kannattaa laittaa kaakaojauhetta taikinaan.
Ehdoton oma suosikki on kaura-kaneli-versio, mutta joskus tarvitsee vaihtelua, niin tuli testattua kaakaojauheellakin ja oli todella hyvää.
Ja näissä on makua niin, ettei välttämättä vaadi mitään lisuketta, mutta jos haluaa, niin esim. marjat toimivat todella hyvin. Ja ovat tosiaan munattomia ja maidottomia ja vaihtamalla jauhot gluteenittomiin, niin toimii myös keliaakikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti