keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Sämpylöitä monella tavalla

Meillä leivottiin taas valkosipuli-oreganosämpylöitä ja niitä onkin sitten hyödynnetty niin iltapalana kuin ruokana. Turkkilais-italialaiset iltapalaleivät jalostuivat enemmän italialaiseen suuntaan, kun pohjana on itseleivottu sämpylän puolikas, päällä Atria Kulinaarin kylmäsavuhärkää ja keittokinkkua, katkarapuja ja cheddar-raastetta.

Ennen uunia...

ja uunin jälkeen.
Pohjalla itsesekoitettu kastike:
1,5 dl ketsuppia
2 rkl valmista teriyaki-kastiketta, esim. Santa Maria
1 rkl Turun sinappi Hot eli musta
1 tl Poppamiehen Habanero-kastiketta

Sämpylät osoittautuivat myös mitä parhaimmiksi hampurilaissämpylöiksi. Lähtee nälkä isommaltakin syöjältä.

Vähän epätarkka kuva, mutta sämpylän välissä pari 100 g jauhelihapihviä, goudaa, paistettu muna, ananas ja lisukkeet
Näitä sämpylöitä meillä tullaan tekemään usein ja mikä parasta, peruspohja on todella yksinkertainen ja helppo ja mausteita voi muutella ihan oman mielen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti