Eilen lautaselle päätyi legendaarinen ranskalaiset-dippi-pippi, kuten meillä sitä kutsutaan. Eli uuniin ranskalaisia, lihapullia ja makkarapaloja. Meillä tähän ruokaan kuuluu oleellisena osana valkosipulidippi, tavallisesti Estrellan, koska se vaan on parasta. Eilen kyllä tuunasin omaa annostani sen verran, että lautaselle päätyi myös perusmausteet sinappi ja ketsuppi sekä lisäksi suolakurkkuviipaleita. Home made snägäri-annos :)
Tänään tehtiin sentään vähän enemmän itse, lihapullakastiketta ja makaronia. Lihapullat olivat valmiita, mutta ruskean kastikkeen teen aina alusta asti itse, ja voihin! Kastike maustetaan meillä aina lihaliemikuutiolla, Turun sinapilla (tai vastaavalla) ja ketsupilla, mutta tällä kertaa tehtiin vielä pikku tuunaukset. Sekaan päätyi sinihomejuustomurupussin loppu ja kyllä tulikin hyvää. Taas vähän gourmeempaa peruskotiruokaa.
Minun lautaselleni päätyi jälleen noita suolakurkkuviipaleita. |
Ruokaohjekirjasto päivittyy varmaankin taas lähipäivinä, kun saan kaivettua muistin kätköistä muitakin meillä suosituiksi nousseita omia ohjeita.
Syökää hyvin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti