keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kesä on alkanut!

Vihdoinkin KESÄ!! Kroonisena vilukissana odottelen jo innokkaasti helteitä. Olihan niitä tuossa muutamana päivänä, mutta nyt taas paleltaa. Kuitenkin aurinko on jo muuttanut ruokalautasen sisältöä kevyempään suuntaan tai ainakin kasvisten määrä on moninkertaistunut.
Grillaukseen otettiin varaslähtö uunin grillivastusten avulla ja samalla tuli testattua useampaa uutta Poppamies-tuotetta. Meillä kaapit pursuilevatkin kyseisen firman chilikastikkeita ja kuivamausteita, eikä syyttä. Pidämme kohtuu tulisesta ruuasta ja lisäksi nämä ovat todella laadukkaita ja maistuvia ja lisäksi saatavuus on hyvä ainakin suuremmissa marketeissa. Eikä kaikki ole todellakaan "tukka lähtee päästä ja savu tulee korvista" -tason tulisia vaan haarukka on aika laaja. Lisäksi tuotteissa on selkeästi merkitty tulisuusaste, ei tule sitten yllätyksiä omassa keittiössä.
Ja sanottakoon heti tässä vaiheessa, että emme saa mitään korvausta Poppamieheltä mainostuksesta, nämä kehut tulevat aidosti käytössä todetusta maistuvuudesta.

Grillifile syntyi vähän vahingossa ja osoittautui todella mehukkaaksi ja herkulliseksi. Suosittelen kaikille possun grillaamisesta pitäville Poppamiehen Smoky Apple BBQ -kastiketta. Maku on juuri sellainen kuin nimi antaa ymmärtääkin, savuinen ja omenainen. Yhdistettynä colan makeuteen aivan lyömätön yhdistelmä.

Valitettavasti uudet perunat olivat ruotsalaisia ja ikävän jauhoisia, mutta voin vain kuvitella tämän uskomattoman makuyhdistelmän, kun lautasella on kotimaisia uusia pottuja!

Toisena uutuutena ruokaohjepankkiin päätyi ex tempore keksitty Itämainen possupata. Piti tehdä possuwokkia, mutta sitten lähti vähän lapasesta ja lopputulos on enemmän kuin hyvää! Eri ainesten kerrostaminen vuokaan saa aikaan mukavia kontrasteja lopputulokseen. Ja teriyaki-kastike sitoo kaikki maut kuitenkin lempeästi yhteen. Tässäkin tuli käytettyä useampaa Poppamies-tuotetta ja edelleen, suosittelen varauksetta.



Garlic Rub on aivan ehdoton ja tulee jatkossa olemaan meidän maustekaapin vakioasukas. Toimii mausteena, rubina ja dippikastikkeen jauheena, hyvästi mauttomien dippikastikejauheiden jatkojalostus, tätä pari teelusikallista 2 dl kermaviiliä ja hetken maustuminen ja täydellinen valkosipulidippi on valmis.
Pekonisuola taas tuo mukavaa, noh, pekonin makua kastikkeisiin, dippeihin ja kuten tässä possupadassa, possusuikaleisiin.

Nyt vain kaikki grillailemaan (vaikka pilkkihaalareissa ellei muuten tarkene) ja muutenkin, syökää hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti